Rendkívül magas profit

Napjainkban az AR és a VR megváltoztatja a vállalkozások működését, és ez a technológia folyamatosan lendületet vesz. A Statista szerint a globális AR és VR piac 2024-ben eléri a 296,9 milliárd dollárt.

Mind a VR, mind az AR technológiák még csak kialakulóban vannak, de már most is óriási ígéretet rejtenek a vállalkozások számára. Ráadásul egy vállalkozó, aki korán belép az iparágba, növeli a siker esélyeit. Vessünk egy pillantást a legígéretesebb virtuális és kiterjesztett valóság üzleti lehetőségekre és felhasználási esetekre.


 

A kereslet ilyen jelentős növekedésének pedig jó oka van. A kiterjesztett valóság és a virtuális valóság alkalmazásai számos fontos előnnyel járhatnak a különböző iparágakban. Lássuk:


Az eladások fellendítése

Az AR és a VR hatékony eszköz az eladások növelésére és a bevétel növelésére. Mivel ez a technológia kényelmes felhasználói élményt biztosít, lehetővé téve a fogyasztók számára, hogy sok terméket, ruhát, bútort stb. virtuálisan kipróbáljanak, gyakrabban vásárlásra ösztönzi az embereket. 

Jobb kommunikáció és együttműködés

Ami a nemzetközi partnerségeket illeti, az AR és a VR segít felszámolni az akadályokat. Ezek a technológiák segíthetnek a fordításokban vagy a megosztott tér létrehozásában. A VR lehetővé teszi az emberek számára, hogy virtuálisan vegyenek részt konferenciákon vagy showműsorokon, és élő eseményeket biztosít azoknak, akik egyébként nem tudnának részt venni. A résztvevők szerte a világon egyszerre osztoznak VR-élményen, ami ismét átláthatóbb és produktívabb együttműködést biztosít. 

Emlékezetes és továbbfejlesztett felhasználói élmény

A kiterjesztett valóság alkalmazásai hatékonyabbá és kényelmesebbé teszik az ügyfélélményt. Az AR technológia lehetővé teszi az emberek számára, hogy virtuálisan modellezzenek és próbáljanak fel olyan tárgyakat, mint például: ruházat, házak, ékszerek, sminkek, autók és bútorok. Ez a továbbfejlesztett élmény mérhető pozitív válaszokhoz és megnövekedett eladásokhoz vezet. 


Alacsonyabb fejlesztési költségek

A vizualizáció minden iparágban nélkülözhetetlen a projektekhez. 

A VR egy lépéssel magasabb szintre emeli a vizualizációt, és magával ragadó élményeket nyújt.


Források: ForbesStatista